ΔΚΕΕ 

Συνεδριακός και Επιμορφωτικός

Οργανισμός

πορευθέντες ουν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη (Ματθ. 28, 19)
Home Page Επικοινωνία
 

Διαδικτυακή Εκπαίδευση (WBT)

Τα online Μαθήματα του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΔΚΕΕ) με τη χρήση της πλατφόρμας moodle: παρουσίαση μιας καλής πρακτικής στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Διαβάστε περισσότερα....

Τελευταία γίνεται συχνά λόγος για την παιδαγωγική καινοτομία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, που εξασφαλίζεται από το Web-based training (WBT). Οι υποστηρικτές του WBT ισχυρίζονται ότι ανανεώνει την εκπαίδευση μέσω Η/Υ με τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που εξασφαλίζει το Internet και τα Intranets, γιατί δίνει τη δυνατότητα διαρκούς ανανέωσης του εκπαιδευτικού υλικού και μιας ευέλικτης δομής που επιτρέπει την εξατομίκευση της μάθησης. Η διαδικτυακή εκπαίδευση είναι μια πλούσια σε εποπτικά μέσα εκπαιδευτική διαδικασία με εξαιρετικές δυνατότητες ατομικής αξιολόγησης, υιοθέτησης και προσαρμογής.

Οι υποστηρικτές της διαδικτυακής εκπαίδευσης θεωρούν ότι είμαστε μπροστά σε μια πραγματική επανάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης. Διαβάστε περισσότερα...

6th ICODL 2011 logo

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΔΚΕΕ στο 6o Διεθνές Συνέδριο για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, Εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης! Λουτράκι, 4-6 Νοεμβρίου 2011 

Περισσότερα εδώ...

 

 

Καλώς ήρθατε στα online μαθήματα μας

Το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΔΚΕΕ) διοργανώνει, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), μια σειρά διαδικτυακών μαθημάτων για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα μαθήματα αυτά από την ιστοσελίδα μας, αλλά και από την ιστοσελίδα του ΠΣΔ. Για την ανάπτυξη των μαθημάτων μας χρησιμοποιήσαμε την πλατφόρμα moodle.

Με τον M. Dugiamas τον δημιουργό της πλατφόρμας του moodle

Δηλώστε συμμετοχή στα online Μαθήματά μας

Το 1ο μάθημα για τη Δημιουργική Τάξη επαναλαμβάνεται από 29 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου

Κάντε τώρα αίτηση για τη "Δημιουργικότητα στη σχολική τάξη". Διαβάστε το ενημερωτικό έντυπο.

  Το 1ο μάθημα για τη Δημιουργική Τάξη ξεκινάει 2 Ιουνίου 2012

Για τη συμμετοχή σας στα διαδικτυακά μαθήματα του ΔΚΕΕ θα πρέπει να διαθέτετε λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Για να αποκτήσετε λογαριασμό στο ΠΣΔ κάντε κλικ εδώ...

Κάντε τώρα αίτηση για τη "Δημιουργικότητα στη σχολική τάξη". Διαβάστε το ενημερωτικό έντυπο ( pdf αρχείο ή εναλλακτικά σε μορφή word)

 

 

Μαθήματα

Μικρής Διάρκειας

Μέσης Διάρκειας

Μεγάλης Διάρκειας
. . . . . . . . . . . . . .
..  . . .  . ..

Σύνδεσμοι που προτείνουμε

  Εκκλησία της Ελλάδος

Εκπαιδευτική Πύλη ΥΠΔΒΜΘ

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο _

Επιμορφωτικό υλικό διδασκαλίας 

Δείγμα επιμορφωτικού υλικού:

Κανόνες καλής συμπεριφοράς και ασφάλεια στο Διαδίκτυο . . . .

._

-

 

Τελευταία Νέα

Breaking News!

Η Δημιουργικότητα στη Σχολική Τάξη

 

Οκτώβριος 2012

Το 1ο μάθημα για τη Δημιουργική Τάξη επαναλαμβάνεται από 29 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου.

Κάντε τώρα αίτηση για τη "Δημιουργικότητα στη σχολική τάξη". Διαβάστε το ενημερωτικό έντυπο.

Ιούνιος 2012

Την 1η Ιουνίου ξεκινάει το μάθημα για τη Δημιουργικότητα στη Σχολική Τάξη Α΄ Επιπέδου. Στο 1ο τμήμα θα λάβουν μέρος 100 εκπαιδευτικοί με σειρά προτεραιότητας. Οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν με μήνυμα ηλ. ταχυδρομείου για την εγγραφή τους. 

Το ενημερωτικό έντυπο

Η αίτηση

Μάιος 2012

Ολοκληρώθηκε η συνεργασία με το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης για την τρέχουσα σχολική χρονιά. Η συνεργασία περιελάμβανε διαδικτυακά μαθήματα στα οποία συμμετείχαν μαθητές και η εκπαιδευτικός κ. Σ. Φαρίδου και μια σειρά από εφαρμογές καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας. Τα αποτελέσματα της συνεργασίας αυτής θα αξιοποιηθούν ως καλές πρακτικές στα διαδικτυακά μαθήματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, που διοργανώνει το ΔΚΕΕ.


Δεκέμβριος 2010- Μάιος 2012

Το Διορθόδοξο Κέντρο σχεδίασε και υλοποίησε πιλοτικά πρόγραμμα διαδικτυακής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών υπό την αιγίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί μια σειρά μαθημάτων, με τη σειρά προτίμησης των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί. 

Προσοχή! όσοι έχουν δηλώσει προτιμήσεις μαθημάτων και δεν έχουν λάβει ειδοποίηση για να συμμετάσχουν σε κάποιο μάθημα μέχρι τώρα, θα ειδοποιηθούν εντός του 2012, εφόσον στόχος του επιμορφωτικού προγράμματος είναι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα όλων των εκπαιδευτικών.

» Διαβάστε τη δειγματική αξιολόγηση που έγινε για το διαδικτυακό μάθημα "οι Τεχνολογίες Web 2.0 στο μάθημα των Θρησκευτικών"
Ταυτότητα ΔΚΕΕ | Στελέχωση | Links | Πρόσβαση | Επικοινωνία