Τι είναι το LinkedIn


Πρόκειται για ένα εργαλείο επαγγελματικής δικτύωσης, το οποίο παρερμηνεύεται συχνά με τη λειτουργία του Facebook (γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης), με τις δράσεις του όμως να τείνουν εμφανώς σε επαγγελματικές παρά κοινωνικές.
 
Το Facebook λειτουργεί ως coffe corner, το οποίο προσφέρει διάφορες ανέσεις για συνομιλία, διασκέδαση και χαλάρωση μεταξύ φίλων. Το LinkedIn από την άλλη λειτουργεί ως ένα τοπικό Trade show / Conference όπου όλα είναι ποιο επαγγελματικά, δίδοντας σας την δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με πιθανούς πελάτες ή συνεργάτες.

Η εφαρμογή LinkedΙn αποτελεί μια πλατφόρμα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Network), με περισσότερα από 175 εκατομμύρια μέλη σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές.
 
Προσφέρει μεταξύ άλλων, εργαλεία δικτύωσης επαγγελματιών, εμπλέκοντας διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως ανταλλαγή ιδεών, συζητήσεις, γνωριμίες, εύρεση εργασίας, συμμετοχή σε ομάδες, ακόμη και σε εύρεση πιθανών πελατών ή συνεργατών.
 
Το LinkedΙn με λίγα λόγια βοηθά τους ανθρώπους να συνδεθούν μεταξύ τους σε επαγγελματικό και επιχειρηματικό επίπεδο. Άνεργοι, φοιτητές, στελέχη, γραφεία Ευρέσεως Εργασίας και τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού βρίσκουν κοινό σημείο αναφοράς, το νέο αυτό κόσμο προοπτικών.

Ο συγκεκριμένος διαδικτυακός τόπος συγκεντρώνει μεγάλο ποσοστό υψηλόβαθμων στελεχών, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα μέλη να χτίσουν ποιοτικές επαγγελματικές σχέσεις με άτομα που μπορούν να τους περάσουν στο επόμενο βήμα της καριέρας τους.
 
Κάθε μέλος μπορεί να συνδεθεί και να επικοινωνήσει με επαγγελματίες της αγοράς, να ερευνήσει νέους πιθανούς ορίζοντες και να αποκτήσει πρόσβαση προς άτομα ή τμήματα εταιρειών που ασκούν σημαντική επιρροή σε ένα οργανισμό.
 
Η επιτυχία ξεκινάει δηλαδή, από την είσοδο! Αναιρούνται λοιπόν, σε μεγάλο ποσοστό, εμπόδια πρόσβασης και ανοίγονται μονοπάτια για να γνωρίσετε άμεσα τον επόμενο εργοδότη ή συνεργάτη σας.