ΔΚΕΕ 

Συνεδριακός και Επιμορφωτικός

Οργανισμός

  » πορευθέντες ουν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη (Ματθ. 28, 19)
Home Page  

 

Επικοινωνία

     

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών

 


 Επιμόρφωση εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το μάθημα των Θρησκευτικών (Α΄ Κύκλος) 
Το Διορθόδοξο Κέντρο, ως επιμορφωτικός οργανισμός της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για το Ακαδημαϊκό έτος 2010 - 2011, διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια, για εκπαιδευτικούς ΠΕ 01 (θεολόγους). Τα σεμινάρια αυτά αναπτύσσονται σε 2 επίπεδα: Α΄ κύκλος και Β΄ κύκλος αντίστοιχα. Τα μαθήματα του Α΄κύκλου έχουν διάρκεια 5 εβδομάδες, ενώ του β΄κύκλου έχουν διάρκεια 2,5 εβδομάδες. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στα μαθήματα του Β΄κύκλου είναι η επιτυχής παρακολούθηση των μαθημάτων του Α΄κύκλου.

Τα σεμινάρια τελούν υπό την αιγίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Βασικοί άξονες των σεμιναρίων είναι:
η επιστήμη της Θεολογίας και ιδιαίτερα τα σύγχρονα επιστημονικά ζητήματα που προκύπτουν στη σύνδεσή της με το μάθημα (θρησκεία και θρησκείες, παράδοση και εκσυγχρονισμός, η παρουσίαση της βίβλου, η ιστορική αφήγηση, ερμηνευτικές προσεγγίσεις του δόγματος, η λειτουργία της τέχνης), 
οι διδακτικές προσεγγίσεις του μαθήματος των Θρησκευτικών, 
θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης (θρησκείες και πολιτισμός, η θρησκευτική διάσταση), 
τα δικαιώματα του παιδιού και η προαγωγή της ψυχικής και πνευματικής του υγείας, 
οι σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας, 
τεχνικές επίλυσης συγκρούσεων, 
η χρήση των νέων τεχνολογιών στο σχολείο, 
τα Αναλυτικά Προγράμματα και η εφαρμογή τους. 

Οργάνωση
Τα σεμινάρια Α΄ Κύκλου θα διαρκέσουν 40 εκπαιδευτικές ώρες. Θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου ως και την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα (17.00 21.00), στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη Ιερά Μονή Πεντέλης, 
Οι εργασίες των σεμιναρίων θα περιλαμβάνουν εισηγήσεις, εργασία σε ομάδες, βιωματικές ασκήσεις και εργαστήρια, δειγματικές διδασκαλίες σε εικονική τάξη, μελέτες περίπτωσης και συζήτηση. Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Θεματολογία και επιμορφωτές
Την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών έχουν αναλάβει μέλη ΔΕΠ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα στελέχη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που έχουν την ευθύνη του μαθήματος των Θρησκευτικών, Σχολικοί Σύμβουλοι, Συγγραφείς διδακτικών εγχειριδίων του μαθήματος και ειδικοί επιστήμονες. Στην επιμόρφωση θα συμμετάσχει και ο Συνήγορος του Παιδιού. Την ευθύνη του προγράμματος έχει ο Άγγελος Βαλλιανάτος, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων.

Αιτήσεις συμμετοχής: Στείλτε την αίτηση συμμετοχής, που ακολουθεί, στη Γραμματεία του Διορθόδοξου Κέντρου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση mavraga1@otenet.gr ή στο φαξ 210-8104558 (υπεύθυνη κα Καλλιόπη Μαυραγκά). Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας κατάθεσης της αίτησης. 


Την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών έχουν αναλάβει μέλη ΔΕΠ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα στελέχη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που έχουν την ευθύνη του μαθήματος των Θρησκευτικών, Σχολικοί Σύμβουλοι, Συγγραφείς διδακτικών εγχειριδίων του μαθήματος και ειδικοί επιστήμονες. Στην επιμόρφωση συμμετέχει και ο Συνήγορος του Παιδιού. Την ευθύνη του προγράμματος έχει ο κ. Άγγελος Βαλλιανάτος, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για το πρόγραμμα της επιμόρφωσης κάντε κλικ εδώ...

Για το εκπαιδευτικό υλικό των σεμιναρίων κάντε κλικ εδώ...

Για πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 8037643 

                                                     


Επιστροφή στην αρχή 
 


Ταυτότητα ΔΚΕΕ |  Πρόσβαση | Επικοινωνία